Nos, a sajtos csiga nem egy francia ételköltemény, bármennyire is felcsigáztam az olvasókat. Csak egy „dobjunk össze este egy kis kelttésztát” jellegű kalóriabomba, aminek a titka a könnyű tészta és a végtelen egyszerűség.
A hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt
só
20 dkg zsiradék
1 tojás sárgája
2 kis pohár natúr joghurt (legutóbb az egyik joghurt helyett kefírt használtam)
¼ kiló túró
½ csomag sütőpor
1 dl langyos tejben felfuttatott, 3 dkg élesztő.
A tészta hozzávalóit robotgéppel összedolgozom, duplájára kelesztem, elnyújtom téglalappá, majd megkenem sajtkrémmel és megszórom apróra kockázott pritamin- és tv-paprikával, majd feltekerem, éles késsel felvágom és az így kapott csigákat kis újrakelesztés után megkenem felvert tojással, majd előmelegített sütőben készresütöm.
/Legutóbb a tölteléket megdúsítottam reszelt füstölt házisajttal és parmezánnal is, ami nem tette kifejezetten diétássá, úgyhogy nekem csak 1 db volt engedélyezve. Viszont aki nem olyan szerencsétlen, hogy egy gasztrofotó belájkolásától felugrik rá 3 kiló, az a tölteléket n+1 számú variációban próbálgathatja olivabogyótól füstöltszalonnán keresztül brokkoliig./